fredag 4 september 2009

Tillfälligt avbrott


Har jag någon användning av den här bilden, egentligen? Varför tar jag den här typen av bilder?
augusti 2009


Efter en intensiv fotosommar, vilket har resulterat i över 2000 osorterade bilder på hårddisken (suck, varför gör jag så mot mig själv) är jag ganska fototrött och internetmätt. Måste ta en liten funderare på vad jag egentligen vill med min fotografering och vart jag vill komma med den här bloggen. Jag behöver kort och gott lite bloggsemester och kameran kanske behöver lite semester från mig.


Plötsligt tillbaka! (Måste ju hinna vara med i min egen fotutmaning!)

365 bilder 2009 - gammal och snirklig (107/365) canadensisk svensk

6 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Oh, detta inlägg kan jag också skriva under på.

Jag försöker rensa hårdare bland bilderna jag tar. Inte spara halvdana, kanske bra och ha foton... Försöker alltså. Tiden räcker inte till. Jag känner mig också lite trött på mitt fotograferande. Jag hade en liknande svacka förra året precis när sommaren var "slut". Tycker inte jag hittar något att fota och gör jag det så blir det inget bra. Har dock fått lite blodat tand för porträtt. Men det krävs "offer" och TID för det.

Ang din kaffekopp. Jag gillar den!

Som min make skulle säga:
Flaggan i topp!


ps Japp imorgon är det bröllop. Jag har övat lite på porträtt idag :)

Jag håller med dig om skärpa på ansikten. Jag vill också ha bägge ögonen skarpa. Även fast jag ser "riktiga" fotografer som inte har det så.

Tack, håll tummarna! ds

Niklas exponeringstränar sa...

Fick en gång frågan "vad ska du med alla bilder till?" Måste man ha dem till nåt, egentligen?
Ibland tar man ju dem i dokumentativt syfte, ibland tränar man, ibland ser man bara en snygg form eller som här, en fick kopp med fat. Men frågan är intressant att ställa. Har du nåt svar? Vad har du dina bilder till?

Hmmm...känner igen det där med alldeles för många osorterade bilder. Vi gjorde ett ryck häromsistens och rensade och beställde papperskopior för våra album. Vad tror du hände? Jo nu ligger istället stora höga med osorterade, icke insatta papperskopior i stora högar. Det är aldrig för sent att ge upp.
/Niklas

Niklas exponeringstränar sa...

Ännu ett inlägg från familjen Stalker :-)
Såg på hustruns blogg att du inte hade nånstans att skriva!? Skumt...dök inte mitt ID upp.
Om du vill så kolla in
http://niklasexponeringstranar.blogspot.com/

/N

Ninni sa...

Så kände jag sista tiden i Brasilien. Alla bilder var redan tagna. Men så är det ju inte. Men man tröttnar ett tag och får sedan nya krafter igen.
Tack för dina synpunkter. Jag är jätteglad för dem och håller med dig. Ibland så ser man inte riktigt hur man ska göra och testar fram och tillbaka. Efteråt kan man se att det hade varit bättre på ett annat sätt.
Vad det gäller koppen så tycker jag mycket om den. Färgerna och glansen i emaljen. Jag tycker det är snyggt även om jag inte gillar porslinet. Och nu hade du ju användning av motivet.
Må så gott!
Kram Ninni

Niklas exponeringstränar sa...

Tre frågor. Den första knyter an lite till ditt inlägg. Vad fotar du (hur tänker du) när allt omkring känns trist och redan fotat? Hur hitta inspirationen igen? Har jur precis köpt ny kamera och borde sprudla av inspiration...men icke.
Fråga två: Har du ngn erfarenhet av gamla, manuella objektiv, företrädesvis då pentaxgluggar?
Fråga tre: Har du nåt tips på bra exempelbilder för din fotoutmaning om gyllende snittet. Har surfat lite och hittat bilder på Mona Lisa och Da Vinci-mannen i cirkeln (vad han nu heter). Men känner fortfarande inte att jag riktigt har kläm på vad "det gyllene snittet" egentligen är...eller inte är.

Trevlig kväll
/Niklas

Karins fotoblogg sa...

Saknar dig! Hoppas inspirationen kommer tillbaks snart :)