onsdag 2 september 2009

Mitt ljus i höstmörkret

När höstmörkret börjar krypa närmare inpå knutarna är det mysigt att krypa upp i favoritfåtöljen med en kopp te och en god bok. Tyvärr är det hopplöst ont om läslampor i det här huset. Sambon löser problemet genom att använda sig av pannlampa, medan jag får ta hjälp av en väninna.

Mitt ljus i höstmörkret är en tävling på Kulle fotoblogg i samarbete med tvspelweb.se.

365 bilder 2009 - spöke (106/365) canadensisk svensk

ikonfth

5 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att lägga din direktlänk i mitt inlägg om tävlingen, så andra kan se det. Gör det igen med din länk så raderar jag ditt förra inlägg :)

Karins fotoblogg sa...

Spookey! Kul idé! Kanske att bilden skulle vinna på att vara lite mörkare... Snyggt gjort, att leka i PS är kul!

Jo jag har lagt till ett filter på bilden av min kompis i gräset. Jag har sett denna effekt hos andra(vet inte om jag har gjort som dem)och blev inspirerad och ville testa. En del har effekten över hela bilden medans jag lät det vara bara på träden.

Filtret ligger under "Blur" och heter "radial..nåt".

Tack för länktipset! Jo jag har varit där och kikat ibland. Hon är himla duktig! Kul också att hon tipsar. En del känns lite "hemliga" och verkar vilja ha sina kunskaper för sig själv...
Men jag har väl lite koll på det som hon tipsade om. Men jag har insett att jag får ta till större bländare. Fast jag har liksom tänkt att jag vill "safe up" lite med att ha en mindre(runt 5) bländre för man vill ju att ansiktet ska vara skarpt... Jag kan känna att tekniken skulle sitta bättre än vad den gör. Det blir ju en hel del pill för att få rätt exponering och koll av iso mm... men jag övar och övar, så någon gång så! Tycker även att det kan vara svårt att sätta skärpan på lite håll. Jag vill ju att den ska sitta som en smäck i ögonen även på avstånd.

Men porträtt fotografering är så kul, vill bli riktigt, riktigt bra på det!

Ähum... på lördag ska jag fota ett bröllop... tror du att jag hinner bli bra tills dess.. ? ;)

Maria sa...

Eftersom jag kom fram till samma sak som Karin i morse, när jag tittade på bilden igen (man ska nog låta bilder vila över natten om man gör dem sent) och ändå var tvungen att lägga om den i tävlingen, så har jag passat på att göra om den lite (INNAN deadline). Hoppas det är OK.

Mijou sa...

Spooky! I like it!

Maria sa...

Hm, den kunde med fördel varit ännu mörkare ser jag, men nu får den vara som den är. Ser fram emot att få vår nya skärm, där färger och kontraster förhoppningsvis är lättare att bedömma!