Makrillsoppa enligt farmorsmor Alma:
Borsta och tvätta nypotatis. Dela större potatisar. Ta ur fisken och ta bort huvud och stjärtfena, men låt ben och skinn vara kvar. Skiva makrillen (kotlettbitar). Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten så det nätt och jämt täcker. Salta och tillsätt hela kryddpepparkorn (ca 10). Koka upp och lägg fisken ovanpå potatisen. Skjud under lock tills fisken är färdig (fisken ska ångkokas). Lyft ur fisken och koka färdigt potatisen om det behövs. Häll på mjölk och koka upp. Klipp gräslök över. Servera soppan med fisken vid sidan av, så att var och en kan rensa fisken och lägga i sin soppa.
Borsta och tvätta nypotatis. Dela större potatisar. Ta ur fisken och ta bort huvud och stjärtfena, men låt ben och skinn vara kvar. Skiva makrillen (kotlettbitar). Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten så det nätt och jämt täcker. Salta och tillsätt hela kryddpepparkorn (ca 10). Koka upp och lägg fisken ovanpå potatisen. Skjud under lock tills fisken är färdig (fisken ska ångkokas). Lyft ur fisken och koka färdigt potatisen om det behövs. Häll på mjölk och koka upp. Klipp gräslök över. Servera soppan med fisken vid sidan av, så att var och en kan rensa fisken och lägga i sin soppa.
Är det rätt så, mamma?
2 kommentarer:
Det både låter och ser gott ut! Snyggt fotat också! Jag hade en liknande idé på temat...får se vad det blir. Just nu har jag en viloperiod på 365-bloggen ;)Måste ta mig i kragen och komma igång igen.
Ha en skön hleg!
Mmmm...........
Lovely image, simplicity at it's best.
Skicka en kommentar